AEROBATICS

Tijdens de demonstratievluchten en relatiedagen van Fokker Four worden door het team ook aerobatic manoeuvres gevlogen. De informatie op deze pagina is bestemd voor geïnteresseerden in aerobatics in het algemeen en in het bijzonder diegenen die een vlucht met Fokker Four mee gaan maken. Het is slechts een algemene beschrijving bedoeld om een eerste indruk te geven van de aerobatic manoeuvres die Fokker Four uitvoert.

BASIC AEROBATICS

Nagenoeg alle aerobatic manoeuvres zijn gebaseerd op een viertal basismanoeuvres: de loop, de aileron roll, de stall turn en de spin. Meer gecompliceerde manoeuvres ontstaan wanneer de uitvoering van deze vier basismanoeuvres gewijzigd wordt of wanneer delen van verschillende manoeuvres gecombineerd worden.

ADVANCED BASIC AEROBATICS

De Fokker S-11 is in staat om naast alle elementaire ook enkele meer geavanceerde aerobatic manoeuvres uit te voeren. Aangezien de Fokker S-11 niet is uitgerust met een zogenaamd ‘rugvlucht brandstof- en oliesysteem’ zijn ‘inverted flight’ en de zogeheten 'outside manoeuvres' niet mogelijk. De volgende meer geavanceerde manoeuvres horen tot het repertoire van Fokker Four : Barrel roll, Split 'S', Immelman en Cuban eight.