ROMP

De romp van de S-11 bestaat uit een staalbuis vakwerkconstructie welke bijna geheel is bekleed met linnen doek. De doorsnede van het buizen geraamte loodrecht op de vliegrichting is voor het grootste gedeelte rechthoekig. Achter de stuurkuip zijn op de rompbovenzijde een aantal carrosseriebogen van staalbuis gelast. Aan de rompvoorzijde boven en onder achter het brandschot zijn ook enige carrosseriebogen van dural U-profiel aangebracht. Aan de staalbuisconstructie bevinden zich de beslagen voor de ophanging van de motorbok, bevestiging van de vleugel, kielvlak en stabilo en het vrij draaibare staartonderstel.

Voor de vormgeving en het bevestigen van de linnen bekleding zijn op het staalbuis vakwerk en de carrosseriebogen houten lijsten aangebracht. Zij zijn bevestigd met linnen band. Om het doek aan het vliegtuig te bevestigen of om slijtage tegen te gaan zijn alle delen, die met het linnen in aanraking komen, omwikkeld met linnenband.

Om inspectie van vliegtuigdelen te vergemakkelijken is de romp op een aantal plaatsen bekleed met losneembare dural beplating.